Nieuwsbrief
1 september 2022

Thuiscomfort Nieuwsbrief

1 september 2022

Beste eigenaar,

 

Hierbij bezorgen we jullie als eigenaar alvast een update van de het reilen en zeilen in de assistentiewoningen van de Weverij.

Een korte opstoot van enkele positief besmette bewoners leek in juni bij aanvang van de zomer nog roet in het eten te gooien maar gelukkig door kordaat direct voor een 2 tal weken alle activiteiten op te schorten kon men het ‘vieze beestje’ gelukkig halt toe roepen.

We kunnen alvast niet klagen wat we deze zomer van zonuren hebben mogen ontvangen. De beloftevolle zomer werd er alvast eentje die recorden deed sneuvelen. Het groen in de tuin hield al bij al vrij goed stand. Een extra rustpauze in de namiddag en uitsluiting van grote inspannede activiteiten voor de bewoners werd door ons dan ook geadviseerd tijdens de warmste uren van de dag net als voldoende water drinken.

De hitte zorgde gelukkig voor geen slachtoffers of zieken in de residentie.

We beleefden dus een zo goed als normaal zomerseizoen zonder enige bepekende maatregelen zodat men ten volle kon genieten, afspreken, een hapje en drankje doen samen op het terras,…

Voor de zomer werd, gezien het goede weer, geopteerd voor zowel in juni, in juli als in augustus de ijskar van Foubert op de site te vragen om onze bewoners te trakteren op een tongstrelende verfrissing.

Op vrijdag 02/09 hadden we alvast de zomerafsluitende BBQ. Bewoners konden hiervoor inschrijven en het stond hen vrij om ook externen mee uit te nodigen ihkv promotie van de assistentiewoningen van De Weverij. Dit was een groot succes mede dankzij de mooie opkomst en het fantastische weer.

De koffie werd op de enkele opgeschorte coronapositieve weken na verder georganiseerd op maandag, woensdag en vrijdag.

Verder hadden we hebben we nog volgende activiteiten en gebeurtenissen te melden:

In de loop van de maand september zal men overgaan naar een nieuw noodoproepsysteem in alle appartementen.

Het nieuwe state of the art systeem geeft ons zelf veel meer monitoring mogelijkheden zoals het opvolgen van foutmeldingen, platte batterijen of niet wekende knoppen.

Ieder appartement krijgt een nieuwe halszender/polszender, centrale en bewgingssensoren.

Het huidige systeem is sterk verouderd en inzake technieken dienen we steeds beroep te doen op het erewoord en het toezicht van WG kruis.

De verpleegkundige interventies zullen voortaan aangestuurd worden door Z-plus en dus niet langer door medewerkers van WG Kruis.

Het systeem werkt over de vaste internetlijn vanuit ons bureel en dus niet langer over simkaarten wat het systeem sowieso veel stabieler maakt. 

Verwacht wordt om volledig operationeel te zijn met het nieuwe systeem per 01/10/2022.

 

 

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes werd na de frisse Lente/zomer omgeving met kunstbloemen en vrolijke accenten de ruimte omgetoverd naar een vakantiesfeer met zand, schepjes, reiskoffers voor de zomervakantie. Ondertussen hebben deze versieringen alweer plaats gemaakt voor het ‘terug naar school’ thema, dit met bijzondere dank aan vrijwilligster Ann.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Mevr. De Ceuster Annita uit de Teintuur

Verder zijn er ook nog enkele nieuwe bewoners en bewonerswissels die hebben plaatsgevonden al bleef de periode van leegstand zeer beperkt tot onbestaand tussen de bewonerswissels.

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

0

0

42

6

4

De Teintuur (F)

0

1

22

3

2

De Ververij (E)

0

1

26

3

6

De Twijnderij (A)

0

0

9

1

3

 

Bij het betreden van de gebouwen kan u wel overal nog steeds ontsmettingsgel vinden ter bescherming van onze bewoners. Men verzoekt de bezoekers om hiervan gebruik te maken voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris en Calix