Nieuwsbrief
lente 2023

Liters water uit de kraan
Ijskoud bier en een raketje
Anti-mug en zonnebrand
Vensters dicht en airco aan
Zonnebril en zonnepetje
In de file voor het strand
Tropenrooster, hitteplan
Is me dat toch weer ’n pretje
Zomer in ons eigen land…

Thuiscomfort Nieuwsbrief

Lente 2023

Beste eigenaar,

 

Hierbij bezorgen we jullie als eigenaar alvast een update van de het reilen en zeilen in de assistentiewoningen van de Weverij.

Ondertussen zijn we terug 4 maand verder, wat vliegt de tijd vooruit.

Na een doordrengt voorjaar waar het vermoeden uit voortkwam dat de zomer dit jaar aan ons zou voorbijgaan zonder zonneschijn kwamen we eind mei dan toch in een weersverbetering terecht. Ook al houdt de wind nog aan, de bewoners vinden de weg terug naar de omgeving rondom de Weverij een gaan terug vaker op de wandel. Niets zo heerlijk om te genieten van het natuurlijk fris groen van het park tussen de gebouwen en het jolijk gefluit van de vogeltjes. Ook de vast vijverbewoners (het koppel eenden) heeft zijn weg naar De Weverij terug gevonden.

Buiten de gesprekken in de tuin tussen bewoners die elkaar daar ontmoeten zijn er uiteraard ook nog steeds de koffiemomenten op maandag, woensdag en vrijdag. Deze blijven uiteraard het moment bij uitstek om bij te kletsen. Nieuwe bewoners kunnen zo op een laagdrempelige manier de andere bewoners leren kennen.

Iedere laatste vrijdag van de maand worden nog steeds de jarigen van de maand in de bloemetjes gezet en dit kan op veel bijval rekenen gezien er toch iedere keer een kleine 20 tal bewoners aanwezig is op deze viering. De gratis aangeboden pannekoek en koffie brengen dus de mensen op de been om deel te nemen aan deze verjaardagsviering.

In maart organiseerden we een nieuwe onderhoudsronde voor de CV ketels wat wettelijk verplicht is 2 jaarlijks en ondertussen weer van maart 2021 was gedelen. Meer dan 85% tekende in op het door ons georganiseerde groepsonderhoud. De andere 25% koos voor een eigen installatiebedrijf en bezorgde ons het onderhoudsattest na de uitvoering. Nu zijn de bewoners terug gerust dat de installatie weer optimaal en cf de regels werkt.

Helaas hebben we wel moeten beslissen om de drankautomaat te supprimeren. De energieverslindende en geluidshinder makende reus in de ontmoetingsruimte van de Spinnerij verhandelde zijn producten veel minder vlot dan verwacht en had tot gevolg dat veel van de producten die er in de verkoop in zaten vervielen voor ze werden verkocht voor consumptie. Deze grote verspilling vonden we zonde en hebben we dan ook aangekaart met de bewoners die aangaven dat de automaat voor hen niet echt een meerwaarde was. Het koffieautomaattoestel blijft echter wel nog actief in de ontspanningsruimte.

Verder werd een nieuwe poetsfirma aangesteld voor het wekelijks onderhoud van de gemeenschappelijke delen. De eerste ervaringen zijn alvast zeer positief en de uitvoerders zijn alvast zeer vriendelijk en behulpzaam naar de bewoners toe.

Op 07/04 kwam de paashaas bij de bewoners langs om hen van lekkers te voorzien. De chocolade hazen werden gretig door de bewoners ontvangen.

Op 21/04 organiseerden we het vijgen na pasenontbijt voor onze bewoners waar men voor een beperkte deelnamekost kon genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De beheersinstantie stond zelf in voor het maken en aanleveren van de items op het buffet en dit werd nog beter onthaald dan de vorige editie die van een traiteur kwam. Het ontbijt was opnieuw een succes.

Met een rond buikje namen ook een aantal van de ontbijters deel aan de na het ontbijt volgende bewonersvergadering. Hier werden enkele topics besproken inzake brandveiligheid, onderhoud van de dampkapfilters, huisdieren, de problematiek rond de douchestoelen en enkele belangrijke leefregels werden in herinnering gebracht.

 

Op 05/05 werd in samenspraak met Zorpunt Waasland een Bingonamiddag georganiseerd. Hier was echter een geringe opkomst van onze bewoners. Er werd voor een bijdrage van slechts 7 euro koffie met gebak aangeboden en men kreeg 6 bingoblaadjes om deel te nemen. Blijkbaar heerst er onder de bewoners minder interesse om de afroep van nummertjes te aanschouwen. Er waren nochtans mooie waardebonnen te winnen.

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes hadden we uiteraard het gele paasthema en aansluitend de lente met fleurige bloemen en twijgen. Opnieuw is een warme dankuwel aan ons vrijwilligster Ann meer dan op zijn plaats.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Dhr. Raemdonck Jef eigenaar van een appartement in De Twijnderij

Verder zijn er ook nog enkele nieuwe bewoners en bewonerswissels die hebben plaatsgevonden al bleef de periode van leegstand zeer beperkt tussen de bewonerswissels.

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

0

0

43

7

3

De Teintuur (F)

0

1

22

3

1

De Ververij (E)

0

0

27

5

7

De Twijnderij (A)

0

0

10

1

3

 

We kunnen alleen maar toejuichen dat we reeds 3 maand op een volledige bezetting draaien en er dus op heden geen appartementen meer beschikbaar zijn. Er wordt gebouwd aan een wachtlijst waar reeds een kleine 10 personen werden op aangemeld.

 

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris en Calix