Nieuwsbrief
17 januari 2022

365 dagen!
Om leed en vreugde te dragen
neem iedere dag je deel
alles bijeen is veel te veel
benijdt men ’t welzijn dat je draagt
het is veel beter dan beklaagd
365 dagen!
Elke morgen mag men hetzelfde vragen
gezondheid van ’s morgen vroeg
tot ’s avonds laat
Doe een vredeswens nu meteen
dat doen we allen
maar niet voor ons zelf alleen!

Thuiscomfort Nieuwsbrief

17 januari 2022

Beste eigenaar,

Voor ieder van de lezers van de nieuwsbrief alvast een gelukkig en vooral gezond 2022 vol vreugde, vrijheid, vriendschap en liefde.

De harde winter met stevige vorst blijft op heden gelukkig uit. Af en toe priemt de zon doorheen het wolkendek wat ons toch stilaan voorbereid op de komende lente. Maar de dikke winterjas, de sjaal en de muts behoren samen met het hier en daar verplichte masker de standaarduitrusting van de dag.

Sinds de vorige nieuwsbrief hadden we reeds de planning opgemaakt voor diverse activiteiten met de bewoners gezien de cijfers hoopgevend waren. Echter moesten we noodgedwongen de geplande bingo, het sint ontbijt en maandelijkse verjaardagsviering afblazen daar de cijfers opnieuw de verkeerde kant uit gingen. Gezien we de gezondheid voorop plaatsen willen we de mensen niet stimuleren om ongecontroleerd bij elkaar te komen.

Voorlopig blijven de koffiemomenten op maandag en woensdag op de site en op vrijdag in de Variant wel nog overeind. Echter bij de koffiemomenten op de site werken we met een maximaal aantal deelnemers van 20 personen. Externen worden op de koffiemomenten op heden niet toegelaten. Op vrijdag in de variant is er sowieso CST controle gezien men zich in het restaurant begeeft.

Gezien we vrij beperkt zijn in het organiseren van activiteiten maar het nieuwe jaar toch niet zomaar willen laten starten zonder extra aandacht hiervoor werd beslist dat we op 21/01 een nieuwjaarsreceptie houden onder de bewoners. Ook hier laten we geen externen toe. Men dient vooraf in te schrijven zodat we duidelijk een overzicht hebben wie aanwezig zal zijn en op welk moment. We deelden daarom de receptie op in 2 tijdsvakken zodat geen te grote bevolking samen aanwezig is.

De laatste coronacijfers zijn echter minder reden om te feesten. Met dank aan de hoge vaccinatiegraad bij de bewoners hebben we voorlopig weet van enkele positieve besmettingen met gelukkig milde symptomen.

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes werd na het Haloween thema de ruimte omgetoverd naar een Sint omgeving gevolgd door kerstsfeer aankleding met dank aan de vrijwilligster Ann en de bewoonster Magriet en Carina.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Dhr Lucas Janssen uit De Ververij

+ Mevr. Roukiat uit De Spinnerij

+ Mevr. Caluwaert uit De Twijnderij

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

3

4

38

6

2

De Teintuur (F)

1

1

23

5

3

De Ververij (E)

0

0

25

3

6

De Twijnderij (A)

2

0

7

0

2

 

De mondmaskerplicht blijft echter van kracht voor personen die zich verplaatsen in de gemeenschappelijke delen van de residenties. We zien hier zo goed mogelijk op toe dat dit wordt nageleefd ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.

Bij het betreden van de gebouwen kan u ook overal nog steeds ontsmettingsgel vinden. Maak er aub gebruik van! Dit voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris, Cristina en Calix