Nieuwsbrief
18 mei 2022

Thuiscomfort Nieuwsbrief

18 mei 2022

Beste eigenaar,

Hierbij bezorgen we jullie als eigenaar alvast een update van de het reilen en zeilen in de assistentiewoningen van de Weverij.

De zon, de droogte en de heerlijke temperaturen doen reeds hun opwachting voor een zonovergoten zomer na de barre coronawintermaanden.

De zorginstellingen waaronder De Weverij ook valt is nog niet volledig ontdaan van de coronamaatregelen daar bij ons nog steeds een mondmaskerplicht van toepassing is doch zal dit weldra ook worden afgeschaft door Zorg en Gezondheid en dan kan het echt normale leven zich volledig en integraal hernemen.

De activiteiten in het voorjaar waren dan ook nog beperkt doch probeerden we de integratie van nieuwe bewoners te maximaliseren door de koffiemomenten aan te houden wat ons lukte.

Verder hadden we hebben we nog volgende activiteiten en gebeurtenissen te melden:

Op 01/02/2022 werd door Thuis Comfort een AED toestel aangekocht die werd voorzien in de inkomhal van De Spinnerij.

Op 14/02/2022 was het plan om een Valentijnsontbijt te laten plaatsvinden bij De Variant. Echter kregen we kort voor deze datum opnieuw restricties door de corona waardoor we last minute dit event hebben moeten afgelasten.

Eind maart werden de teugels wat gevierd inzake de restricties en per 25/03 konden we terug de maandelijkse verjaardagsvieringen laten plaatsvinden in de Variant. Thuis Comfort trakteert de bewoners daar op een pannenkoek bij hun koffie. De daarop volgende maanden vond deze viering iedere keer plaats de laatste vrijdag van de maand.

Op 15/04/2022 deelde Thuis Comfort aan iedere bewoner een chocolade attentie uit van Leonidas.

Op 22/04/2022 werd door ons het ‘Vijgen na Pasen ontbijt’. Bewoners dienden 5 euro deelnamekost te betalen, de rest werd bijgepast door Thuis Comfort. We hadden hiervoor een opkomst van 30 appartementen.

Op 10/05/2022 ihkv moederdag werd het wafelkraam op de site gevraagd. De bewoners konden gratis, na inschrijving, een wafel met slagroom en suiker bekomen. Ook hier kwamen 45 appartementen op af.

Momenteel zijn er gesprekken lopende met Zorg Connect inzake het overnemen van het beheer van het noodoproepsysteem. Op heden zijn er regelmatig klachten inzake connectieverlies, waarop het toestel de bewoner attent maakt. Dit gebeurd ook regelmatig s’nachts waardoor de bewoner onnodig gewekt wordt. Het connectieverlies is vooral daar er wordt gewerkt met Simkaarten in deze toestellen en door de sterke isolatie is het signaal die binnenkomt in het appartement beperkt. Hier wordt dus nog verder aan gewerkt.

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes werd na het Paasthema de ruimte omgetoverd naar een frisse Lente/zomer omgeving met kunstbloemen en vrolijke accenten, dit met bijzondere dank aan vrijwilligster Ann en de bewoonster Carina.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Mevr. De Westelinck Florida uit de Teintuur

+ Dhr De Meyer Rony uit de Spinnerij

+ Mevr. Van Reeth Denise uit De Spinnerij

Verder zijn er ook nog enkele nieuwe bewoners en bewonerswissels die hebben plaatsgevonden sinds januari 2022. Echter was geen sprake van leegstand tussen deze bewonerswissels voor verschillende appartementen daar de nieuwe huurder kort aansloot na het vertrek van de vorige bewoner.

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

4

1

37

5

2

De Teintuur (F)

0

1

23

4

2

De Ververij (E)

0

0

25

3

6

De Twijnderij (A)

2

0

9

1

2

 

De mondmaskerplicht blijft echter van kracht voor personen die zich verplaatsen in de gemeenschappelijke delen van de residenties. We zien hier zo goed mogelijk op toe dat dit wordt nageleefd ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.

Bij het betreden van de gebouwen kan u ook overal nog steeds ontsmettingsgel vinden. Maak er aub gebruik van! Dit voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris en Calix