Nieuwsbrief
23 april 2021

Zomer

De eerste ijsjes worden volop gegeten
Ikzelf heb me er niet al aan gewaagd
Niet dat ik die dan zou vergeten…
maar úitstellen leek een wat betere zaak.


Het is gezellig druk op een bekend terras
Een eerste mooie dag met wél nog die
warme jas.


Enthousiast wordt er gekeuveld en
kinderen zijn zo zoet
Die heerlijke temperatuur buiten doet
iedereen zo goed!

Dakoyria, 2017.

Thuiscomfort Nieuwsbrief

23 april 2021

Beste eigenaar,

De 3de lockdown periode loopt stilletjes op zijn einde, volop dromend van een zonnige lente waar de vogels terug hoorbaar en zichtbaar aanwezig zijn, de zon zich meer voelbaar presenteert en de vaccinaties ons doen dromen van de herwonnen vrijheid kijken we uit naar de komende maanden.

Gezien de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn en er toch enige moeheid optreed bij sommige bewoners blijven we iedereen mobiliseren om handen te blijven ontsmetten en overal een mondmasker te dragen. Ondertussen zijn de meeste bewoners stillaan gevaccineerd dus ook hier lonkt de herwonnen vrijheid om de hoek.

In deze ‘eenzame’ periode proberen we toch het leven voor de bewoners op te vrolijken met kleine zaken. Zo hebben we voor pasen de inkomhallen versierd en leverde de Paashaas bij ieder appartement een doosje paaseitjes. Even luisteren naar de dagelijkse bekommernissen is belangrijk voor de bewoner en door ons graag gedaan.

Ons team werd ondertussen versterkt door Dhr. Calix Malfait. Hij staat altijd paraat om de bewoners een helpende hand te bieden van het aanzetten van diverse TV-toestellen tot het opnemen van water- en electriciteitsmeters en het herstellen van kleine mankementen.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden.
Op 27/02/2021 overleed Dhr Magelhaes uit Residentie De Twijnderij

In maart overleed mevr. Godelieve De Beer echtgenote van Dhr Heirbaut Edgard uit residentie De Teintuur.

Dhr. Marcel Christiaens uit de Twijnderij verhuisde per eind maart naar een RVT na een ziekenhuisopname wegens dringende nood aan extra zorgen.

Dhr. Van De Broeck Lieven verhuisde naar een RVT na een ziekhuisopname per eind maart wegens dringende nood aan extra zorgen.

Na een jaar onder het beheer van Thuis Comfort is het volgende resultaat bekomen: Volgende aantallen zijn nog vrij per residentie :

Residentie De Twijnderij (blok A) 2,
Residentie De Ververij (blok E) 3,
Residentie De Teintuur (blok F) 3,
Residentie De Spinnerij (blok H1) 6 (waarvan 3 van Cores te koop)

In totaal zijn er op datum van 22/04 al 71 contracten getekend en zullen er 84 bewoners zijn. (13 koppels en 58 alleenstaanden)

Ook zijn er nog enkele potentiële kandidaten die nog niet beslist hebben.

Bij de start stelden we vast dat er tal van investeringen en verbeteringen dienden te gebeuren op korte termijn om van De Weverij een aangename thuis te maken voor de (toekomstige) bewoners. Hieronder kan u een indicatie terugvinden van de werkingskosten van het eerste jaar.

  • De dagdagelijkse aanwezigheid werd verhoogd naar 4 dagen in de week, daarbuiten was de bereikbaarheid en bijstand permanent. Dit resulteert in een personeelskost van van 1,5 fulltime bediende.

  • Voor de aankleding van de ontmoetingsruimtes en gangen werd een investering gedaan van 21 500 euro. Dit omvat de decoratie per seizoensthema, nieuwe gordijnen, aankleding terras, deurnummers, koffiemachine, automaat, rails op de gangen voor de schilderijen van de bewoners, divers meubilair, camerabewaking…

  • Voor de medische bijstand hebben we samen met het Wit-Gele Kruis een omvorming gedaan naar een optimaal noodoproepsysteem met een kostenplaatje van 17 000 euro. Dit omvat de herprogrammatie van de toestellen, optimaliseren van de ontvangst, vervangen van de trekkoorden en volledig testen van alle toestellen. Eveneens hebben we een heel goede overeenkomst met hen aangegaan voor de medische noodbijstand van onze bewoners.

  • De kosten voor het onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes bedragen 24 340 euro.

  • Verder werden er nog kosten gemaakt voor de dagdagelijkse werking, administratie, verzekeringen, attenties voor de bewoners (moeder- en vaderdag, Sinterklaas, Valentijn, ….) enz…

Laat ons hopen de Corona nu vlug voorbij is en we kunnen beginnen, samen met de bewoners, activiteiten te organiseren!

Mogen wij nogmaals benadrukken dat het dragen van een mondmasker VERPLICHT is in alle gangen van elk gebouw op de site van De Weverij. Bij het betreden van de gebouwen kan u ook overal ontsmettingsgel vinden. Maak er aub gebruik van! Dit voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen. Vele groetjes
Tanja
Calix, Sarah en Ischa