Nieuwsbrief
26 augustus 2021

Thuiscomfort Nieuwsbrief

26 augustus 2021

Beste eigenaar,

De zomer was alvast niet de beste in jaren maar de natuur kloeg niet want die fleurt als nooit tevoren, bloemen staan weelderig, planten groeien en bloeien. De tuin van de Weverij staat weelderig en valt zelfs moeilijk bij te houden door de tuinman gezien de ingrediënten zon en veel water een extra werklast bezorgen voor de tuinfirma. We mogen dus zeker niet klagen.

De grote warmte liet zich in ieder geval niet afzien zoals vorig jaar. Daar klaagt alvast geen enkele van de bewoners van.

Op gebied van corona gaan helaas de cijfers terug omhoog doch zijn er gelukkig weinig mensen die op intensive care worden opgenomen. De vaccinatiegraad in de residentie ligt alvast hoog. Slechts enkelingen opteerden ervoor om toch niet voor het vaccin te gaan gezien hun geneeskundige toestand op het ogenblik van vaccinatie. Gezien de hoge vaccinatiegraad keert de rust terug bij de bewoners en is de zin om elkaar te ontmoeten terug aan het groeien. De meerdere koffiemomenten per week trekken alvast veel geïnteresseerden.

Op heden zijn de koffiemomenten licht herschikt, zo is er nu op maandag en vrijdag in de De Spinnerij in de namiddag van 14u tot 16u en op woensdag in de voormiddag van 10u tot 12u in de Twijnderij. We stellen de koffiemomenten ook open voor externen die interesse hebben in het huren van een assistentiewoning op onze site zodat De Weverij een referente naam wordt in deze streek. Ook de spelletjes namidagen zijn terug opgestart.

Onder voorbehoud dat de coronamaatregelen het ons toestaan zullen we beetje bij beetje de activiteiten buiten de koffiemomenten ook opdrijven. Zo zijn er plannen om een bingo te organiseren, een frietkraam te laten komen en een Thé dansant te organiseren. Binnenkort zal daarvoor een inschrijvingsformulier worden overgemaakt aan de bewoners om in te schrijven.

Tijdens de zomervakantie waren de gemeenschappelijke ruimtes versierd met leuke zomeraccessoires met dank aan de vrijwilligster Ann en de bewoonster Anita.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

Dhr Van Raemdonck Leon uit De Spinnerij is overleden op 30-06-2021

Dhr Roelant Herwig uit De Ververij is overleden op 11-07-2021

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

2

4

41

7

4

De Teintuur (F)

0

1

23

4

6

De Ververij (E)

0

0

26

4

6

De Twijnderij (A)

1

0

8

0

4

 

De mondmaskerplicht blijft echter van kracht voor personen die zich verplaatsen in de gemeenschappelijke delen van de residenties. We zien hier zo goed mogelijk op toe dat dit wordt nageleefd ter voorkoming dat een

Bij het betreden van de gebouwen kan u ook overal nog steeds ontsmettingsgel vinden. Maak er aub gebruik van! Dit voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris, Sarah, Cristina en Calix