Nieuwsbrief
4 november 2021

Thuiscomfort Nieuwsbrief

4 november 2021

Beste eigenaar,

De herfst heeft ondertussen de weg naar ons landje gevonden. Bladeren beginnen te kleuren, t-shirts en topjes mogen terug voor enkele maanden de kast in en het schap met pullovers en de kleerhangers met dikke winterjassen vormen weer het beeld in de kledingkast.

Na de bijzonder algemene vergaderingen in september en oktober werd direct in actie geschoten. De tuinonderhoudswerken werden volop opgestart op donderdag 21/10 en geschat wordt dat er een 5 tal dagen zal worden gewerkt om de volledige tuinzone terug netjes te doen ogen.

Verder hadden we op 22/10 ons eerste echte event die direct een schot in de roos was. Bekend animator/pianist Peter Foubert kwam optreden in de zaal van het sociaal restaurant de Variant en er was een opkomst van een kleine 60 tal personen. Het event werd ook mee opengesteld voor bewoners uit de omgeving om sociale integratie te bevorderen.

Op 29/10 hervatten we alvast het vieren van de verjaardagen van de bewoners. Iedere maand zal op een vaste dag in de variant de verjaardagen van de maand van de bewoners worden gevierd met koffie en pannenkoeken.

Op 14/10 hadden we de frietmobiel op bezoek waar de bewoners gratis een pakje friet en een vleesje gratis konden bekomen. Ook dat was een succes met een opkomst van een 45 tal bewoners.  

De wekelijkse koffiemomenten werden ook licht gewijzigt om in te zetten op de sociale integratie. Op maandag gaat het koffiemoment nog steeds door in De Spinnerij van 14u-16u. Op woensdag is dit in de Twijnderij van 10u-12u en nieuw nu is dat het koffiemoment van 14u-16u niet langer doorgaat in de Spinnerij maar in het sociaal restaurant van de Variant. Men kan er met de koffiekaart van bij ons terecht om koffie te nuttigen en voor de mensen die het wensen kan hier een dessert van de dag worden aan gekoppeld voor slechts 1 euro. Ook andere dranken zijn daar aan zeer democratische prijzen te bekomen.

De laatste coronacijfers zijn echter minder reden om te feesten. Met dank aan de hoge vaccinatiegraad bij de bewoners hebben we voorlopig nog geen weet van opnieuw positief besmette inwoners. Echter zijn er wel enkele bewoners (3 tal) op heden opgenomen in het hospitaal voor andere medische aandoeningen.

Breng zeker ook eens een bezoekje aan onze vernieuwde website. www.beheerthuiscomfort.be .

Deze brief is alvast voorlopig de laatste nieuwsbrief die u ontvangt rechtstreeks vanuit deze mailbox.

Indien u de toekomstige nieuwsbrieven wenst te ontvangen kan u zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website en dan ontvangt u indien u dat wenst uiteraard de nieuwsbrief automatisch.

 

Tijdens deze periode zijn de gemeenschappelijke ruimtes van De Spinnerij en De Twijnderij versierd in de herfstsferen aangevuld met het haloween thema met dank aan de vrijwilligster Ann en de bewoonster Magriet en Carina.

 

 

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

Mevr. De Ridder Georgette uit De Spinnerij is overleden op 12-10-2021

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

1

4

40

6

4

De Teintuur (F)

0

1

23

4

6

De Ververij (E)

0

0

26

4

6

De Twijnderij (A)

1

0

8

0

4

 

De mondmaskerplicht blijft echter van kracht voor personen die zich verplaatsen in de gemeenschappelijke delen van de residenties. We zien hier zo goed mogelijk op toe dat dit wordt nageleefd ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.

Bij het betreden van de gebouwen kan u ook overal nog steeds ontsmettingsgel vinden. Maak er aub gebruik van! Dit voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris, Sarah, Cristina en Calix