Nieuwsbrief
Januari - februari 2023

Krokussen knalblauw
Buiten zonder jas
Bankje uit de wind
Evenwel lekker zonnen
Autoraampje open
Uitgelaten zingen
De lente is begonnen

Thuiscomfort Nieuwsbrief

Januari-februari 2023

Beste eigenaar,

Hierbij bezorgen we jullie als eigenaar alvast een update van de het reilen en zeilen in de assistentiewoningen van de Weverij.

Ondertussen zijn we terug 4 maand verder, wat vliegt de tijd vooruit.

Na een zeer sombere december en januari maand met gigantisch veel regen en wolken klaart in februari de lucht op. De temperaturen verhoging de regen neemt af en de bewoners kunnen na 2 maanden eindelijk terug wat meer rondwandelen in de tuinen van de residentie.

De koffiemomenten op maandag, woensdag en vrijdag blijven uiteraard het moment bij uitstek om bij te kletsen en nieuwe bewoners leren hiermee alvast veel eenvoudiger andere bewoners kennen. Ook de viering van de verjaardagen iedere laatste vrijdag van de maand met pannekoeken in de variant hebben nog steeds succes en winnen zelfs nog aan populariteit.

Op 06/12 organiseerden we het sint-ontbijt voor onze bewoners waar men voor een beperkte deelnamekost kon genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De rest werd door de beheersinstantie bijgepast. De ontmoetingsruimte zal alvast afgeladen vol en iedereen kon zijn buikje rond eten.

Aansluitend aan het ontbijt hielden we ook de bewonersvergadering om ons bewoners in te lichten over de verschillende lopende herstellingen, onderhouden en toekomstige activiteiten.

Zo werd de brandbeveiliging onderworpen aan het jaarlijks onderhoud, werd het private ventilatiesysteem (voor wie intekende) onderhouden en het probleem met het slot van de tussendeur in blok E verholpen. Echter voor korte duur want eind januari doken er opnieuw problemen op. Na diverse interventies van Dormakaba is dit ondertussen ook tot een goed einde gebracht.

Op 27/01 hielden we de nieuwjaarsreceptie die gratis werd aangeboden aan alle bewoners mits inschrijving. Ook hier haalden we alle tafels en stoelen boven om in de ruimte van de Spinnerij iedereen te kunnen laten plaatsnemen. Champagne, koude en warme hapjes gingen er bij de +/- 50 aanwezigen goed in.

Op 14/02 lieten we ihkv de liefde het wafelkraam langskomen waar men een gratis warme vers gebakken brusselse wafel kon bekomen. De maandagse koffie werd verschoven naar dinsdag voor deze gelegenheid zodat men volop kon genieten van een koffietje bij de wafel. Het weer zat ook goed mee en bracht een mooie populatie op de been.

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes hadden we het griezelige van haloween die dmv pompoenen, valse spinnen en heksen de bewoners volledig in de haloweensfeer bracht.  Aangezien de lente en Pasen in aantocht zijn, kunnen onze bewoners alvast genieten van een gezellige Paassfeer in de ontmoetingsuimte.

Nadien volgde het warme en gezellig kerstgebeuren met verschillende kerstbomen een kersttafel en gezellige slingers en glitters.

Begin februari werd dan plaats gemaakt om de ruimte om te toveren naar een liefdesatelier waar tal van harten en rode accenten werden opgehangen.

Net als op de nieuwjaarsreceptie ook in deze nieuwsbrief geven we voor deze decoratie dan ook een warm dankuwel aan ons vrijwilligster Ann.

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Dhr. Leermakers Julien uit De Teintuur

+ Dhr De Pauw Jozef uit de Twijnderij

Verder zijn er ook nog enkele nieuwe bewoners en bewonerswissels die hebben plaatsgevonden al bleef de periode van leegstand zeer beperkt tot onbestaand tussen de bewonerswissels.

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 Te HuurTe KoopBewonersKoppels< 65j
De Spinnerij (H1)004374
De Teintuur (F)211921
De Ververij (E)002447
De Twijnderij (A)001013

We kijken er alvast naar uit om jullie terug te ontmoeten op de komende algemene vergadering van de residenties. De afgesproken datum kan u aantreffen in de notulen van de laatste algemene vergadering. Echter willen we u het opzoekwerk besparen en bezorgen we u hierbij alvast nog eens een geheugensteuntje

AV De Spinnerij: dinsdag 21/03 om 18u00

AV De Teintuur: woensdag 22/03 om 18u00

AV De Ververij: maandag 27/03 om 18u00

AV De Twijnderij: dinsdag 28/03 om 18u00

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris en Calix