Nieuwsbrief
November - december 2022

Thuiscomfort Nieuwsbrief

November – december 2022

Beste eigenaar,

Hierbij bezorgen we jullie als eigenaar alvast een update van de het reilen en zeilen in de assistentiewoningen van de Weverij.

Ondertussen zijn we terug 3 maand verder en zijn we gelukkig gespaard gebleven van het opnieuw oprukkend coronavirus. Het meerendeel van onze bewoners ging dan ook uit voorzichtigheid om zijn 2debooster om zeker voldoende beschermd te zijn. Het is dan ook succesvol gebleken gezien er nagenoeg geen bewoners positief hebben getest en of symptomen hebben gehad. Daar zijn we dus zeer blij om.

Een nazomer met mooie temperaturen en toch een mooi aantal uren zonneschijn bezorgde onze bewoners extra veerkracht om nog wat langer te blijven wandelen en samen op het terras van De Variant te keuvelen.

De koffiemomenten op maandag, woensdag en vrijdag hebben steeds kunnen plaatsvinden alsook de maandelijkse viering van de jarigen van de maand waarvoor wij trakteren op pannekoeken in de Variant. Dit laatste gebeuren wint als maar meer aan populariteit tot onze vreugde.

De zomerbarbecue die plaatsvond op 02/09 werd alvast positief onthaalt en kon toch +/- de helft van de bewoners overtuigen om deel te nemen.

Op 21/10 haalde de gekende Sint-Niklazenaar Peter Foubert alvast nog eens zijn piano van onder het stof om een muzieknamiddag aan te bieden aan de bewoners. Hier was de opkomst eerder matig hoewel bij de vorige editie de bewoners hier toen wild enthousiast over waren en vroegen om dit in 2022 opnieuw op te nemen in de agenda.

De volgende geplande activiteit was het Sint-ontbijt buffet dat op 06/12 plaatsvond en waarvoor de bewoners vooraf dienden in te schrijven. Geen nood! De Sint had voor iedereen op De Weverij een kleine verrassing voor de schoen die toch op een aantal plaatsen klaarstond.

Nu uitkijken naar de nieuwjaarsreceptie op 27/01/2023!

Ondertussen werd in september alles in gereedheid gebracht voor de overschakeling naar een nieuw noodoproepsysteem per appartement voor de bewoners. Het nieuwe systeem, genaamd Jane, nam het over van het oude systeem per 01/10/2022.

Ieder appartement is nu uitgerust met 4 bewegingsmelders (hal, woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer). Daarnaast werden ook de trekkoord in de badkamer vervangen door een nieuwe drukknop in de badkamer en werd een drukknop in de slaapkamer voorzien. De halszender/armband is uiteraard ook vernieuwd.

Adhv de bewegingsensoren kunnen we de bewoners nog beter opvolgen en kunnen afwijken en abnormaal gedrag sneller worden opgemerkt.

Bij de lancering merkten we dat er iets meer dan gemiddeld oproepen werden geplaatst naar de centrale. Gezien de nieuwe knop iets groter en gevoeliger is maar na een 2 tal weken is dat wel al terug gestabiliseerd.

Mbt de aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes werd na het ‘terug naar school’ thema de ruimte omgetoverd in de herfstkleuren en ook Haloween werd mee verwerkt in de inrichting dit met bijzondere dank aan vrijwilligster Ann.

Ondertussen staan ook de kerstbomen te blinken in de ontmoetingsruimtes van De Spinnerij en De Twijnderij!

 

Helaas moeten wij ook droevig nieuws melden:

We gedenken volgende overledenen:

+ Mevr. Hanssen Diane uit de Spinnerij

Verder zijn er ook nog enkele nieuwe bewoners en bewonerswissels die hebben plaatsgevonden al bleef de periode van leegstand zeer beperkt tot onbestaand tussen de bewonerswissels.

Verder wensen we ook nog een update te bezorgen over de bezetting op heden van de verschillende gebouwen onder assistentie.

 

Te Huur

Te Koop

Bewoners

Koppels

< 65j

De Spinnerij (H1)

0

0

42

7

4

De Teintuur (F)

0

1

21

2

2

De Ververij (E)

0

1

25

4

7

De Twijnderij (A)

0

0

10

1

3

Bij het betreden van de gebouwen kan u wel overal nog steeds ontsmettingsgel vinden ter bescherming van onze bewoners. Men verzoekt de bezoekers om hiervan gebruik te maken voor ieders veiligheid.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u me uiteraard contacteren via de intussen gekende kanalen.

Vele groetjes vanwege Tanja, Chris en Calix